Wi-fi gratuit în toate spațiile publice din Caracal

0
157

15.000 de euro au fost alocați municipiului Caracal pentru a instala Wi-fi gratuit în oraș. Finanțarea acestui proiect vine din partea Comisiei Europene, prin programul WiFi4EU.
”În cadrul programului european WIFI4EU, Caracalul a obținut sprijin de 15.000 euro pentru a instala Wi-fi gratuit în oraș.
Caracalenii se vor bucura în curând de wi-fi gratuit în aproape toate spațiile publice. Asta după ce primăria Caracal a câștigat finanțare de la Comisia Eeropeană, prin programul WiFi4EU.
Obiectivul inițiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet pe întreg teritoriul UE, prin intermediul unor puncte de acces Wi-Fi gratuit instalate în spațiile publice, cum ar fi parcuri, piețe, administrații, biblioteci și centre medicale.
Pentru a sprijini municipalitățile să instaleze punctele de acces Wi-Fi în aceste centre ale vieții publice, recurgând la serviciile unor societăți care instalează rețele Wi-Fi, se vor acorda cupoane valorice finanțate de Comisia Europeană prin intermediul inițiativei.
Municipiul nostru beneficiază astfel de finanţare europeană de 15.000 euro pentru instalarea în spaţiile publice a mai multor puncte wireless de acces deschis la internet, pentru localnici şi turişti.
Cu acest nou proiect, Caracalul se aliniază nevoilor cetăţenilor europeni de conectivitate crescută şi dezvoltă astfel o reţea nouă de internet gratuit în municipiu.” a declarat Liviu radu, edilul municipiului Caracal.

Florina DINU