WEEKEND NEGRU: Doi oameni au murit și trei au fost răniți pe șoselele județului

0
310

Seria accidentelor rutiere în care persoane își pierd viața sau sunt rănite, pare că nu se mai termină. În weekend-ul ce tocmai a trecut județul nostru pare că a fost urmărit de un blestem. În mai puțin de 48 de ore au avut loc cinci accidente soldate din nefericire și cu pierderi omeneși.

Sâmbătă 7 octombrie, în jurul orei 14:00, în zona Pădurii Saru a avut loc primul accident. Zona respectivă pare să fie urmărită de un blestem, nu trece lună ca cinev să nu își piardă viața în urma vreunui accident rutier grav. De la începutul anului și până acum peste zece persoane și-au găsit sfârșitul în cel mai tragic mod cu putință, prinși între fiarele contorsionate ale autoturismelor în care se aflau.

Ultimul accident produs la Pădurea Saru a avut loc duminică după amiază. Un autoturism marca BMW a ajuns în pădure după ce șoferul de 18 ani a pierdut controlul volanului. Trei tineri au fost preluați de echipajele SMURD și SJA de unde au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cei trei tineri aveau vârste cuprinse între 18 și 22 de ani. Șoferul, 18 ani, din Slatina, excoriatii și dureri la membrele inferioare și superioare.

O tânără, 22 de ani, din Pleșoiu, excoriații la cap, membrele superioare, traumarism lombar și traumatism toracic. A doua tânără, 20 de ani, din Slatina, cu multiple excoriații, traumarism toracic. Apropiați ai celor din mașină au declarat că tinerii mergeau la Craiova, la facultate, în prima curbă de la Saru a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil, s-a răsturnat după care a aterizat pe roți. Mașina a fost găsită în pădure, la apox 10 metri de carosabil.

 

Două accidente rutiere în același timp pe șoselele județului

În timp ce salvatorii au acționat la Saru, prin serviciul de urgență a fost anunțat un nou accident la Optași, și zona de acolo fiind cunoscută ca fiind una cu probleme. Multe accidente grave având loc acolo. Pompierii Stației Scornicești cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, au intervenit duminică după amiază la un accident rutier produs pe Drumul European 574, în localitatea Optași. În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane, șoferul unuia dintre autoturisme rămânând încarcerat. Bărbatul încarcerat, în vârstă de 50 de ani, din București, a fost extras din autoturism în scurt timp de la sosirea echipajelor și a fost preluat, conștient, de echipajele medicale. Pacientul prezenta dureri la bazin și la coloana vertebrală și a fost transportat la UPU Slatina. La UPU Slatina au ajuns alti doi răniți, pasageri în autoturismele implicate în accident, o femeie, în vârstă de 51 de ani, din București, cu traumatism toracic și un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin.

Așadar, bilanțul în săptămâna ce tocmai a trecut a fost unul negru pentru autoritățile județene dar mai ales pentru salvatorii de la SMURD și SJA care au avut un weekend de foc.