Vremea se va răci în toată țara

0
240

Meteorologii nu au vești bune privind vremea din următoarele zile.

Conform specialiștilor vom avea parte de o nouă răcire a vremii, începând chiar de miercuri, 3 mai 2023.

Vremea se va răci din nou. Chiar de mâine vom simți o ușoară scădere de temperatură și pe urmă scăderea va fi mai accentuată, mai ales în weekend.”, a transmis la Antena 3 CNN, Florinela Georgescu, Directorul de prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM),

Specialiștii spun vom avea parte de ploi, atât în cursul nopții de 3 mai, cât și pe parcursul zilei de 4 mai.

În cursul nopții de 3 mai vom avea parte de averse în partea de sud și centru a țării, iar pe 4 mai, în special la deal și la munte.

Potrivit ANM, în acest interval vom avea parte și de  grindină, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, deci manifestări de vară.

Răcirea va duce din nou temperaturile sub medie pentru această perioadă a anului, iar estimările pentru luna mai nu arată prea bine, din punct de vedere al temperaturilor, pentru că vor fi perioade cu temperaturi sub normal.

Se pare ca vremea rea și rece nu va fi doar la noi în țară, ci în mare parte a Europei.

În weekend și pe parcursul săptămânii viitoare, vom avea parte tot de temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului.

Temperaturile probabil nu vor mai depăși 18-19 grade și vor porni de la 10-11 grade pe partea de nord a teritoriului, zonele depresionare. Destul de rece, în continuare, pe litoral. Iar pe parcursul nopții, temperaturi sub 8 grade în mare parte a țării. Sunt temperaturi cu 5-7 grade sub normă.”, a mai precizat directorul ANM la Antena 3 CNN,

Sursă: anchetaonline.ro