Voiculescu: ”Ziua omagierii eroilor naţionali este ziua în care noi toți, cei de astăzi, ar trebui să ne măsurăm credinţa, umanitarismul, conştiinţa si dragostea de ţară”

0
84

Ziua Eroilor este sărbătoare națională în România pentru comemorarea celor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. Ziua Eroilor coincide cu sărbătoarea ortodoxă dedicată Înălțării Domnului. Cu acest prilej, senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a transmis următorul mesaj în memoria eroilor români:

Eroii poporului român, cu nume cunoscute sau necunoscute, sunt acele personalităţi care au demonstrat, chiar prin sacrificiul suprem, că pun interesele naţiei mai presus decât interesele proprii. Ei au contribuit, prin acţiunile întreprinse în momente istorice grele pe care le-a țara noastră le-a parcurs, la continuitatea noastră ca popor. Actele lor de eroism sunt consemnate nu numai de istoria noastră, dar sunt repere şi în istoria universală.
Ziua omagierii eroilor naţionali este ziua în care noi toți, cei de astăzi, ar trebui să ne măsurăm credinţa, umanitarismul, conştiinţa si dragostea de ţară. Iar astăzi, în ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, suntem datori şi onoraţi în acelaşi timp să-i omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc şi ai interesului naţional, pentru care au adus jertfa propriilor vieţi.” a precizat Voiculescu.