Voiculescu: ”Aproximativ 3.000 de transportatori rutieri vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 milioane de lei”

0
95

Aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de marfă şi de persoane vor beneficia de o schemă de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil, a anunţat senatorul de Olt, Liviu Voiculescu.

Acest ajutor va fi acordat sub formă de grant, valoarea fiind de 50 de bani pe fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita a 400.000 de euro pentru fiecare firmă. Bugetul total este de 300 de milioane de lei.

Guvernul României a aprobat hotărârea prin care aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de marfă şi de persoane vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 milioane de lei pentru compensarea creşterii preţului la combustibil. 

În plus, prin hotărârea de guvern s-a stabilit și modalitatea concretă de acordare a acestui ajutor, care va consta într-un grant, valoarea fiind de 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita sumei de 400.000 de euro pentru fiecare firmă care va beneficia.” a precizat liberalul oltean.