Vești bune pentru clienții Digi!

0
641

Clienții Digi au toate motivele să fie bucuroși. Compania a anunțat schimbări importante, care au intrat în vigoare de joi, 28 martie.

De joi, Voice HD este disponibilă în toată rețeaua Digi Mobil (3G și 4G).

„DIGI extinde calitatea vocală „Voice HD” la toată rețeaua Digi Mobil, începând de joi, 28 martie 2019. Această facilitate, care era deja disponibilă în rețeaua 4G, sub denumirea VoLTE, va deveni accesibilă și în rețeaua 3G,” se arată în comunicatul Digi.

Ce avantaje au clienții Digi?

Cu ajutorul noii caracteristici a serviciului de voce se aduce o calitate sporită apelurilor telefonice, sunetul devine mai clar, eliminându-se zgomotul de fundal. Funcția își arată utilitatea mai ales în cazul în care se comunică din spații deschise, în zone aglomerate și zgomotoase, sau în cazul conferințelor telefonice.

„Voice HD (3G) este un serviciu care aduce un plus de calitate apelurilor telefonice, în special celor efectuate din medii cu zgomot ambiental. Singura condiție pentru a beneficia de această funcție este ca telefoanele utilizate de apelant și de apelat să aibă acces la rețeaua 3G și să poată face redarea vocii în standardul high-definition (HD). Acest lucru poate fi verificat în specificațiile tehnice ale aparatului telefonic. Practic, utilizatorul beneficiază in cazul apelurilor 3G de o calitate similară celor efectuate prin serviciile VoLTE și VoWiFi, disponibile doar în rețeaua 4G, încă din 2017”, a declarat Cătălin Neagoe, directorul Diviziei de Telefonie Fixă și Comunicații Mobile.

Serviciul este disponibil gratuit pentru toți abonații Digi Mobil. Activarea funcției se va face automat de către aparat, dacă utilizatorul se află în aria de acoperire 3G, în momentul apelării. În prezent, majoritatea
aparatelor telefonice sunt compatibile cu acest serviciu și, în consecință, nici apelatul și nici cel care
lansează apelul nu trebuie să intervină asupra setărilor aparatelor telefonice.

Sursa:capital.ro