VAL DE PLECĂRI DE LA DGASPC OLT

0
1395

 Val de pensionări și încetări ale contractelor de muncă, prin acordul părților, în rândul angajatilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt. În 2019 aproximativ 60 de angajați ai instituției au părăsit sistemul.

Potrivit reprezentanților DGASPC Olt angajații care au decis să părăsească sistemul sunt în mare parte specialiști. Chiar dacă valul de plecări prin încetarea contractelor de muncă, cu acordul părților, pensionări din rândul angajaților din centrele de copii și bătrâni sau demisii a adus pe moment un deficit de personal, pentru locurile rămase vacante s-au organizat concursuri de ocupare a posturilor în condițiile legii, astfel că în prezent instituția are personal suficient pentru desfășurarea activității.

„În anul 2019 le-a încetat activitatea unui număr de 58 de salariați, din aceștia: trei îngrijitoare, 10 infirmiere, un muncitor calificat, un psiholog, un consilier superi0r, 23 asistenți maternali profesioniști, patru asistenți medicali, doi educatori, doi îngrijitori, cinci instructori de educație, doi șefi de centre, un instructor de ergoterapie, un asistent fizioterapie, un munictor necalificat și un medic. Motivele încetării raportului de muncă au fost: prin acordul părților-24 de salariați; pensionare limită de vârstă-cinci salariați; pensionare anticipată-doi salariați; pensie de invaliditate-cinci salariați; transfer în interesul serviciului-patru salariați; demisie-șase salariați; încetarea disciplinara a contractului individual de muncă-doi salariați; expirare atestat (asistenți maternali profesioniști)- patru salariați și deces-șase salariați, a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

În 2017 și 2018 peste 100 de angajați ai instituției au părăsit sistemul, cei mai mulți la limită de vârstă sau la solicitarea salariatului, cu acordul părților.

În prezent, schema de personal a DGASPC Olt cuprinde 1.400 de angajaţi.