UPU Slatina, ocolită? Niciun candidat la concurs!

0
835

La finele anului trecut s-au scos la concurs două posturi de specialist în medicina de urgență

Numărul medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Slatina nu este suficient pentru cât volum de muncă se realizează zilnic în instituție. Astfel că, la sfârșitul anului 2017 s-a organizat un concurs pentru două posturi vacante de specialist în medicina de urgență, concurs la care însă nu s-a prezentat nici un candidat.

Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina, subliniază faptul că există un deficit de medici: „Avem nevoie de încă doi medici specialiști la UPU și, din păcate, ultima dată când a fost organizat un concurs pentru cele două posturi de medic specialist în medicină de urgență nu s-a prezentat nimeni. Este o problemă, pentru că la UPU volumul de muncă este foarte mare. Acum sunt șapte medici la UPU, iar numărul cazurilor este de peste 100 zilnic.”

Acesta a mai menționat și că este nevoie de încă un medic neonatolog, iar în acest moment se derulează un concurs în vederea ocupării postului vacant.

De asemenea, în viitorul apropiat va avea loc selecția pentru un medic cardiolog ce-și va desfășura activitatea în ambulatoriul de specialitate al spitalului, dar și pentru 10 posturi de asistenți medicali.

În prezent, la SJU Slatina lucrează 230 de medici.