Atacul vascular cerebral reprezintă o urgență medicală majoră. Este indicat ca cei care suferă un astfel de incident să ajungă la spital în maxim 4 ore. Printre simptomele caracteristice AVC se numără senzaţia de slăbiciune, furnicăturile, amorţelile la nivelul membrelor, asimetria feţei, dificultatea de a articula cuvintele sau de înţelegere a lor, confuzia, tulburările de echilibru.
Pentru unitatea de tromboliză de la Slatina s-au virat deja banii, iar câțiva medici urmează să efectueze un program de pregătire la Craiova. Unitatea va funcționa de la jumătatea lunii iunie.
„Unitatea de tromboliză de la Slatina este gata. Am primit banii prin Program şi urmează să încheiem protocoalele cu Salvarea, cu UPU, cu Radiologia. După finalizarea protocoalelor, anunţăm deschiderea Programului. Eu sper ca la 15 iunie Unitatea de tromboliză de la Slatina să fie deschisă. Avem tot ce ne trebuie. Ne-au fost alocaţi bani pentru 15 pacienţi, până la rectificarea bugetară. 500 de milioane de lei pentru 15 pacienţi, pentru că tratamentul este foarte scump. Am primit sprijin important din partea CJ Olt şi a managerului Spitalului Slatina, cărora le mulţumesc. Medicii neurologi şi cei de la UPU Slatina urmează să meargă la pregătire la Craiova, pentru că este un curs de trei zile în iunie. Să ştie exact cum să acţioneze. Avem şi un protocol cu radiologii, pentru că sunt semne care arată instalarea accidentului vascular, trebuie să fie cunoscute aceste semne”, a spus senatorul de Olt, Renică Diaconescu.