Unitate de alimentație publică din Olt, amendată de Protecția Consumatorilor pentru folosirea unui mijloc de măsurare neverificat metrologic

0
581

Un control tematic efectuat recent de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Olt care a vizat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la prestarea serviciilor de alimentaţie publică (restaurante, fast-food, pizzerii, baruri, braserii etc.) a scos la iveală nereguli grave.  În urma acestei acțiuni una din unitățile de alimentație publică a fost amendată de comisarii de la Protecția Consumatorilor pentru folosirea unui mijloc de măsurare neverificat metrologic.

 Controalele au fost efectuate la 10 operatori economici din județ, iar la șase dintre aceştia au fost constatate abateri de la normele legale privitoare la protecţia consumatorilor. Potrivit comisarului şef adjunct, Angelica Filotie, şefa CJPC Olt, deficienţele constatate se referă la: neafișarea la loc vizibil a orarului de funcționare şi a codului unic de înregistrare la registrul comerțului din care să rezulte obiectul de activitate al societății pentru care este autorizată să funcționeze,  precum și folosirea în cadrul unităţii de alimentaţie publică a unui mijloc de măsurare neverificat metrologic. Pentru aceste deficienţe au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 RON şi trei avertismente.

Ilie Bîzoi