Ce spune o slătineancă stabilită de 13 ani în Italia despre cei care se întorc în țară

0
1619

Ionela Nicoleta Pistoleanu are 39 de ani și este din Slatina. Slătineanca este stabilită de 13 ani în Italia și locuiește în Trieste, oraș în nord-estul țării, în apropierea graniței cu Slovenia.

 

Femeia spune că se întorc în țară cei care au lucrat la negru și care acum nu au niciun venit.

 

„Cei care au lucrat la negru au rămas fără bani. Românii care au avut contact, muncesc în continuare. Diaspora are un serviciu, un contract de muncă. Vin acasă cei care au lucrat la negru. Eu am casă aici, crezi că las totul să vin acasă!? Cine lasă un contract pe perioadă nedeterminată, să plece! Nimeni, îți spun eu! Eu acum sunt în șomaj, puteam pleca, dar am ales să rămân aici. Este normal că se întorc, nu tu muncă, nu tu bani, nu tu ajutor de la stat, cum erau obișnuiți. Pleacă de aici cei care nu au avut de muncă. Sunt români care au rămas aici în oraș, și sunt mulți care au familii, copii, care nu se întorc în țară. Pleacă doar pleava, să zicem așa, pentru că italienii au închis, nu mai au oameni la negru. E normal să plece, dacă nu au niciun venit. Când lucrezi la negru nu plătesc multe și din contra statul îți dă dacă nu ai. Lucrezi cu contract, plătești tot”, a spus Nicoleta Pistoleanu.

 

Slătineanca descrie situația din orașul în care trăiește ca fiind foarte rea. Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID 19 a urcat la peste 800. Femeia spune că italienii nu au respectat recomandările autorităților.

 

„Sincer, este foarte rău. Eu stau în Trieste, la granița cu Slovenia. De la trei persoane diagnosticate cu COVID-19, avem 500. Chiar dacă au închis școlile de pe 20 februarie, oamenii nu au înțeles și au ieșit în continuare afară. Aici nici teste nu se mai fac tuturor care acuză simptome. Și dacă ești pozitiv, intri în casă în carantină, dacă nu este grav. Am văzut că am pe cineva pozitiv pe scară. Se simțea rău și a sunat. După patru zile au venit și au făcut testul, care a ieșit pozitiv, iar acum este în izolare la domiciliu. Ea soțul și copiii”, a spus slătineanca.