UMBRĂRESCU, CÂȘTIGĂTOR ÎN FAȚA TURCILOR, CHINEZILOR ȘI ITALIENILOR ȘI PE TRONSONUL 4 AL DRUMULUI EXPRES CRAIOVA-SLATINA-PITEȘTI

0
513

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins  în urmă cu câteva zile, contestațiile formulate de chinezii de la CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD, turcii de la MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI și italienii de la RIZZANI DE ECCHER  la licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Slatina- Pitești.

În temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD, MAPA INȘAAT VE TICARET A.Ș, și RIZZANI DE ECCHER SpA  în contradictoriu cu COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A. ”, se arată în decizia CNSC.

Rămâne de văzut dacă cei trei constructori vor ataca decizia CNSC la Curtea de Apel București.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 30 iunie că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Slatina- Pitești . Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L., firmele lui Dorinel Umbrărescu cu preţul de 617.080.915,60 Lei fără TVA. Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km.

Construcția acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

 „Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, au precizat  reprezentanții CNAIR.

Turcii și chinezii l-au contestat pe Umbrărescu și pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina- Pitești, însă fără succes.