VIDEO. Un elicopter a survolat județul Olt

0
776

Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a survolat vineri, 29 octombrie, județul Olt, în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol și cinegetic, tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. Totodată, acesta a fost folosit și pentru monitorizarea traficul rutier.

Elicopterul a decolat de la stadionul „1 Mai” din Slatina, iar acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 14.00-17.00.

„În scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în ziua de 29 octombrie a.c., între orele 14.00-17.00, 80 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, structurile de ordine publică, rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători S.A.S. au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pe raza de competență a Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, Secției 8 Poliție Rurală Perieți, Secției 9 Poliție Rurală Scornicești și Secției 12 Poliție Rurală Potcoava și tronsonul D.N. 65 – E574”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Astfel, au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.860 de lei.

„Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 164 au fost la regimul circulației rutiere, 3 pentru consum de alcool, 78 la viteză și 83 de altă natură. Polițiștii rutieri au reținut 24 de permise de conducere, 3 pentru consum de alcool, 15 pentru depășirea limitei de viteză și 6 pentru alte abateri. De asemenea au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și a fost ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare”, au mai transmis polițiștii olteni.

Polițiștii au beneficiat de sprijinul a 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.