Ultimatum de la AJOFM pentru absolvenți

0
271

Absolvenţii de liceu din judeţul Olt, promoția 2018, care nu au promovat bacalaureatul şi vor să beneficieze de indemnizaţie de şomaj mai au timp până pe 24 iulie 2018, inclusiv, să-şi depună dosarele la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), anunţă reprezentanţii instituţiei.

Absolvenţii de liceu din judeţul Olt – promoţia 2018 pot beneficia de indemnizaţie de şomaj numai dacă se înregistrează în evidenţele agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor. „Conform legislaţiei în vigoare, dată limita de înregistrare la AJOFM Olt, a absolvenţilor din promoţia 2018 care nu au promovat examenul de bacalaureat este 24 iulie 2018. Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării indemnizaţiei de şomaj”,  a precizat Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Pentru a se înregistra tinerii din judeţul Olt se pot adresa la: Agenţia Locală Slatina, strada Prelungirea Crişan, nr.2;  Caracal, strada Nicolae Titulescu, nr.29; Balş, strada Nicolae Bălcescu, bl.152, ap.1 şi 3; Corabia, strada T. Vladimirescu, nr.95; Drăgăneşti Olt, strada N.Titulescu, nr.111.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt următoarele: act de identitate (copie şi original); act de studiu sau adeverinţă din care să rezulte dată absolvirii (copie + original); adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.

Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă şi sunt înregistraţi la AJOFM Olt, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de  învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare(500 lei) pot solicita indemnizaţie de şomaj. Acest drept se acordă la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 250 lei.

Ilie Bîzoi