ULTIMA ȘANSĂ pentru Nădaș! Cine intervine în cazul SATULUI RETROCEDAT!

0
289

Când credeau că totul este pierdut, locuitorii din Nădaș mai au o ultimă șansă de a-și recupera satul! După ce în urmă cu o săptămână, judecătorii Tribunalului Olt au dat o decizie definitivă prin care localitatea Nădaș trebuia să reintre în proprietatea familiei Colțeu, iată că Prefectura județului Arad ia atitudine și susține că va face tot ce se poate din punct de vedere juridic pentru ca situația să fie revizuită.

“Vom efectua toate demersurile juridice necesare și legale pentru a obține revizuirea sentinței Judecătoriei Ineu în cazul Nadăș, în contextul desființării definitive a certificatului de calitate de moștenitor care a fost hotărâtor în pronunțarea acelei sentințe”, a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Comisia Județeană de Fond Funciar Arad de pe lângă Instituția Prefectului a hotărât în ședința din 13 februarie 2019, promovarea căii extraordinare de atac a contestației în anulare împotriva deciziei civile nr. 7 din 5 februarie 2019 pronunțată de Tribunalul Olt, Secția I Civilă, hotărâre judecătorească prin care a fost admis recursul declarat de Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Sentinței Civile nr. 857 din 10 septembrie 2018, pronunțată de Judecătoria Balș, în cazul Nadăș.

De asemenea, Prefectura a formulat la data de 12 februarie o cerere de repunere pe rol a cauzei care formează obiectul Dosarului nr. 1265/246/2017, înregistrat la Judecătoria Brașov: “În cadrul acestui litigiu, Comisia a solicitat revizuirea Sentinței civile 657/2006 a Judecătoriei Ineu, prin care familiei Colțeu i s-a restituit suprafața de 8742 hectare teren forestier în baza Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003, eliberat de B.N.P. Vlai Adrian, desființat prin hotărâre definitivă de către Curtea de Apel Timișoara, Secția Penală, ca urmare a constatării de asemenea definitive a falsului acestui certificat”, se arată într-un document al Prefecturii.

Magistraţii au respins, pe 5 februarie, cererile de revizuire formulate de Comisia Locală de fond funciar Tauţ şi Comisia Judeţeană de fond funciar Arad, pe motiv că au fost “tardive”. În luna septembrie a anului trecut, sentinţa prin care familia Colţeu a fost împroprietărită, în anul 2006, de către Judecătoria Ineu, cu aproape toate terenurile din satul arădean Nadăş, a fost desfiinţată de către Judecătoria Balş. Decizia nu a fost una definitivă, fiind atacată cu recurs la Tribunalul Olt.

Sursa: agrointel.ro