Percheziții în Olt, într-un dosar de evaziune fiscală

0
559

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, în dimineața zilei de joi, 10 iunie, 32 de percheziții la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din județele Olt, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Braşov, Alba şi municipiul Bucureşti. În judeţul Olt, percheziţiile s-au desfăşurat în comuna Vultureşti.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit faptul că, două persoane fizice din comuna Berevoieşti, judeţul Argeş, ar fi comercializat cantităţi importante de material lemnos achiziţionat din cadrul unui ocol silvic de pe raza judeţului Olt, pe care ulterior l-ar fi valorificat fără a fi declarate veniturile realizate, prejudiciul neputând fi estimat.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente, 5 persoane, toate din judeţul Argeş, fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agent șef Cristian Grigorescu.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice din judeţele  Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Braşov, Alba şi municipiul Bucureşti şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt şi Argeş.