Trenuri din Olt, anulate. Decizia CFR

0
410

Trenurile de pe ruta Caracal – Corabia au fost anulate, luni, 26 februarie, potrivit CFR Călători, din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avertizărilor meteo de vreme rea, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, iar la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.

„Din cauza condițiilor  meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulniţa – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal – Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea”, se arată în comunicatul Companiei.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat o serie de măsuri suplimentare. Acestea vizează: asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă; suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc); pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum. În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.