Trei firme din Olt au depus dosare pentru a-şi cumpără maşini noi prin Rabla. Două firme au fost acceptate, iar a treia a fost respinsă de AFM

0
829

Dosarele a două firme oltene au fost acceptate pentru reînnoirea parcul auto prin programul RABLA 2017 adresat persoanelor juridice. În cazul unei alte societăţi, documentaţia a fost respinsă pe motiv că nu a întocmit dosarul conform legislaţiei în vigoare. De precizat faptul că, nicio instituţie publică din judeţ nu a depus cerere pentru achiziţia de autoturisme noi prin Programul Rabla.

Potrivit situaţiei prezentate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), două societăți din Olt îşi vor putea cumpăra maşini noi după ce au primit undă verde. Astfel, Instal – Grup SRL din Slatina va beneficia de o finanțare de 7.500 de lei pentru achiziționarea unui autoturism, în timp ce Transbuz SA Slatina va primi 6.500 de lei pentru înnoirea parcului auto cu un autovehicul. Pe lista respinşilor se află o altă firmă din Olt a cărui dosar nu a fost validat de către Comisia de Avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, întrucât nu a respectat procedura pentru a fi declarată eligibilă. Potrivit AFM este vorba de Viti –Pomicola Sâmbureşti SA Olt care nu a întocmit dosarul conform legislaţiei în vigoare. De altfel în motivul respingerii se face precizarea: Certificatul constatator depus la dosar este emis de Serviciul Infocert. Potrivit prevederilor articolul 38 litera h) din Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național la dosarul de acceptare trebuie depus certificatul constatator emis de către oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are sediul social proprietarul, în original sau în copie legalizată, nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de acceptare și nu se acceptă formatul electronic al certificatului constatator, emis de Serviciul Infocert. Potrivit certificatului constatator, numărul 567935/27.11.2017, domeniul principal de activitate este: Fabricarea vinurilor din struguri, CAEN 1102. Conform Regulamentului (UE) numărul1.407/2013 finanțarea nu poate fi acordată.  Persoanele juridice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programul Rabla .

Ilie Bîzoi