Startul de începere a săpăturilor la lucrările de reabilitare şi extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Caracal va fi dat pe 28 martie

0
197

Cel mai mare proiect  cu fonduri europene derulat prin Compania de Apă Olt,   Lucrări de reabilitare şi extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Caracal, intră în faza de execuție începând de luni – 28 martie când vor fi începute săpăturile.

Foarte așteptat de caracaleni, proiectul derulat de CAO are o valoare de 49 de milioane de euro, bani care vor finanța  trei segmente în cadrul proiectului. Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canal reprezintă 23 de milioane de euro, 8 milioane de euro sunt alocați pentru o stație modernă de tratare a apei, iar alți 8 milioane de euro vor merge către extindere și reabilitare stație de epurare.

“Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canal în localitate, va însemna : extindere de canal de 18,4 kilometri,   o reabilitare de canal de până la 13,5 kilometri ;extindere de reţea apă de 7,3 kilometri şi o reabilitare de 57de kilometri rețea de apă. Într-un oraş care numără 102 kilometri de drumuri, vă daţi seama că este o lucrare extrem de greu de făcut, extrem de greu de gestionat, dar în acelaşi timp este şi o provocare majoră pentru administraţia noastră, în sensul că oamenii aşteaptă de foarte mult timp ca, după ce ai asfaltat, să nu se mai spargă strada. Sunt oamenii care stau pe cei 18,4 kilometri de străzi fără canalizare și care aşteaptă de ani buni să aibă șI ei canal,  iar mulţi dintre aceștia și-au pierdut șI încrederea că se va mai întâmpla ceva în acest sens ”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal

Nu este zi în oraşul Caracal să nu se spargă în trei, patru locuri conductele de alimetare cu apă. Avem conducte şi de 86 de ani, sunt foarte multe conducte din azbociment. Atunci este normal să ne dorim acest proiect, sper din suflet ca lucrurile să se termine într-un timp record. Debutăm cu acest proiect în şase puncte din Caracal. În primul rând, strada 1 Decembrie, apoi avem în Bold, strada Elena Doamna, cu Măceşului, Nicolae Ursu, Horia, extindere pe Gheorghe Doja, Bogdan Vodă, Maior Cranta şi Cooperaţiei şi toate celelalte străzi din acea zonă. Mai avem în zona Fânărie, trebuie să reabilităm şi zona respectivă pentru că pe un alt proiect se va asfalta, până la sfârşitul anului, şi atunci trebuie urgent terminate lucrările cu infrastructura de utilități. Zona Traian-Buzeşti este o altă zonă unde se va interveni. Deja s-a făcut organizarea de şantier, le-am dat tot concursul şi le dăm tot concursul ca lucrurile să meargă cât se poate de repede”,   a mai declarat Ion Doldurea.

  Doru Tudor