SPANIOLII OFERĂ 600 DE LOCURI DE MUNCĂ PENTRU FEMEI ŞI 150 PENTRU CUPLURI, LA CULES DE FRUCTE

0
339

Cuplurile din judeţul Olt care îşi caută un loc de muncă pot participa la o selecţie pentru domeniul agricol (cules de căpşuni, zmeură, mure și afine) din Spania organizată prin Rețeaua EURES România, anunţă reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. În total sunt oferite 900 de locuri de muncă (dintre care 150 de locuri pentru cupluri) persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani. Nu se solicită cunoștințe de limbă străină.

Firma SUREXPORT COMPANIA AGRARIA S.L. din regiunea Huelva, localitatea Almonte, Spania, oferă 900 locuri de muncă în agricultură la recoltarea fructelor: căpșuni, zmeură, mure și afine.

Descriere loc de muncă: Se lucrează 6 ore și 30 minute/zi (cu pauză de masă de o jumătate de oră), în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva.

Cerințe: 600 femei și 150 cupluri, vârsta 18 – 50 ani, cu experiență în agricultură și capabile să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere. Nu se cere limbă străină.

Salariu: Plata se face pe card, salariul brut este de 44,99 euro/zi din care se scad asigurări de sănătate și TVA (net 41,29 euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro centi/zi (persoane noi) și la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 7,47 euro brut/oră.

Beneficii și alte condiții: Cazarea este oferită gratuit de companie, se plătesc utilitățile (electricitate, apa, gunoi și butelie) 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Durată contract: Angajare cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă de 15 zile. Contractul de muncă poate  începe la 1 aprilie 2021.

Mod de aplicare: Persoanele cu domiciliul în județul Olt, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, compartiment EURES (informații și la telefon 0249 411 002), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania – acolo unde este cazul).

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie 2021.