Azi, Cristi Gălbenușe ar fi împlinit 31 de ani

0
777

În ultimii ani, ziua de 8 iulie a fost dedicată „Memorialului Cristian Galbenuse”, eveniment marcat printr-o gală la care participau sportivi ai cluburilor din județul Olt, însă în acest an, gala nu a mai avut loc din cazua condițiilor impuse de Coronavirus.
”Azi, Cristi ar fi împlinit 31 de ani. În condițiile actuale, nu mai putem să-l comemoram ca în în fiecare an printr-o gala de box, dar îl vom purta în sufletele noastre cu mari regrete și o durere ce va rămâne pentru totdeauna. Dumnezeu sa te odihnească în pace suflet bun!” au declarat apropiații lui Cristian Galbenuse.
Pugilistul Cristi Gălbenuse a fost ucis la numai 24 de ani pe terasa unui bar din Slatina. Scandalul ar fi fost declanşat de către un grup de rromi aflat la acel moment în localul anterior menţionat al căror comportament îi inoportuna pe ceilalţi clienţi. Legiştii au stabilit că sportivul a fost înjunghiat cu un cuţit artizanal tip fluture şi lovit de mai multe ori cu un obiect contondent. Imediat după comiterea faptei, autorul şi cei doi complici ai săi au fost reţinuţi.
Magistraţii de la Tribunalul Olt l-au condamnat pe autor la 18 ani de închisoare, dar a fost nemulţumit de pedeapsă şi a cerut micşorarea ei. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Craiova unde instanţa l-a condamnat la închisoare pe viaţă. Sentinţa este definitivă. Autorul trebuie să plătească tatălui sportivului daune morale în valoare de 100.000 de euro şi 150.000 de euro pentru fiul lui Cristi.