Slătinenii, așteptați să depună cereri pentru tichete sociale

0
279

Primăria Slatina a demarat al treilea sezon de distribuire și depunere de cereri pentru acordare de Tichete Sociale cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun în anul 2017.

Beneficiari vor fi și de această dată persoanele cu handicap grav sau accentuat și  pensionarii- fără a se ține cont de vârstă și tipul de pesnie, dar ale căror drepturi obținute prin pensie sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.000 lei/lună.

Slătinenii care îndeplinesc aceste condiții sunt așteptați să depună o cerere pentru a putea intra în posesia tichetelor, în perioada 18 septembrie-31 octombrie 2017. Cererile vor putea fi depuse în unul din cele zece puncte amenajate pe raza municipiului Slatina în acest sens: la Primăria Slatina (sediul central- str. Mihail Kogălniceanu, nr.1 și Direcția Economică- str. Toamnei, nr.6), la Direcția de Protecție și Asistență Socială (sediul central- str. Frații Buzești, nr.6, Clubul Pensionarilor- str. Victoriei, Centrul Comunitar de Asistență Medico-Socială- str. Nicolae Bălcescu, nr.22), Direcția Administrare Patromoniu (str. Unirii, nr.28), la Centrul „Complex Servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie Slatina” al DGASPC Olt (str. Centura Basarabilor) și la Compania de Apă Olt (Casieria sediu central- str. Artileriei, nr. 2, Casieria Dispecerat- str. Textilistului și Casieria A.I. Cuza- b-dul A.I.Cuza).

Tichetele sociale vor fi în valoare de 100 de lei și vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an, de Crăciun și de Paște, potrivit unui proiect aprobat de Primăria Slatina și vor fi puse gratuit la dispoziția cetățenilor , beneficiarii urmând să le primească la domiciliu, prin intermediul Poștei Române, începând cu luna dinaintea evenimentului ce urmează a fi sărbătorit.