Slatina are buget

0
449

În cadrul unei conferințe de presă, edilul municipiului Slatina, Emil Moț, a anunțat bugetul orașului și principalele investiții pentru perioada următoare.
Bugetul Slatinei are o valoare totală de 449.430.000 lei.
Din acești bani, o mare parte vor merge către: asfaltarea străzilor afectate de lucrările de modernizare demarate de CAO, reabilitarea străzii Oituz, instalarea de panouri fotovoltaice pentru șapte unități de învățământ, modernizarea terenurilor de sport de la mai multe școli.

Tododată, se va continua subvenţionarea  transportul în comun pentru anumite clase sociale și anveloparea blocurilor din Slatina.

Aproximativ 20 de milioane lei au fost alocaţi, în acest an, pentru asfaltarea străzilor afectate de lucrările de modernizare a sistemului de apă şi canal din oraş. Anul acesta vom face un contract-cadru pentru reparații şi absolut fiecare stradă afectată de aceste lucrări va fi refăcută de la zero. Totodată, se va continua programul de reabilitare termică a blocurilor de locuit unde am alocat suma de 5 milioane lei pentru proiecte, 54 de blocuri fiind pe listă în acest an. Din 2020 până în prezent 164 de imobile au fost reabilitate termic.

Consiliul Local a aprobat, astăzi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe care l-am propus pentru anul acesta.
Am prezentat proiectul de buget, înainte de aprobare, în cadrul unei conferinţe de presă şi am explicat ce vom face în acest an.
Este un buget echilibrat, care acoperă cheltuielile de funcţionare, dar care prevede şi o sumă importantă pentru investiţii. La acest capitol, sume consistente vin din finanţări europene pe care am reuşit să le atragem. Aşadar, aproape jumătate din totalul de 449.430.000 lei va merge către investiţii, către proiecte necesare pentru cetăţenii oraşului nostru.” a transmis Moț.