Singurul candidat la șefia unei instituții din Olt a picat examenul

0
1470

Direcția Regională de Statistică (DRS) Olt rămâne în continuare fără un șef definitiv pe funcție, după ce singurul candidat înscris la concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a fost declarat respins.

ANFP a organizat la mijlocul săptămânii trecute concursul pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de director executiv al DRS Olt. La concurs s-a înscris un singur candidat care, din păcate, a picat proba scrisă a examenului. Este vorba despre Eugeniu Velcea. El a obținut 61 de puncte în condițiile în care pentru a promova proba și a intra la interviu acesta trebuia să obțină minimum 70 de puncte. Candidatul a fost nemuțumit și a contestat rezultatul, dar comisia i-a micșorat nota, obținând după contestație 57,4 puncte. În atare condiții procedurile pentru organizarea concursului vor fi reluate în următoarea perioadă. 

Candidaţii care aspiră la acest post trebuie să aibă: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii și vechime  în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 7 ani. În prezent atribuțiile funcției de director executiv al DRS Olt i-au fost delegate lui Dragoş Dumitru Voicu. Postul de director executiv al Direcției Regionale de Statistică Olt a rămas vacant după ce fostul director Costel Mezdrea s-a pensionat.

Ilie Bîzoi