Siminica Mirea, proiect de lege pentru candidații concursurilor de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI

0
280

Senatorul Siminica Mirea și parlamentarii din PSD Olt au inițiat proiectul de lege care prevede stabilirea condițiilor recrutării, selecționării și repartizării pe posturi și unități a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și a soluțiilor tehnico-organizatorice privind activitatea de mutare la cerere prin realizarea unei aplicații informatice care să asigure TRANSPARENȚĂ și CORECTITUDINE.

Actul normativ a fost votat în ședința de Plen a Senatului României de luni, 10 octombrie 2022, cu 89 de voturi pentru.

Inițiativa vine în urma prevederilor problematice regăsite în Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, în raport cu deficitul de resursă umană, lipsa stabilității posturilor, lipsa condițiilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere sau comandă, gestionarea ineficientă a resursei umane anterior încadrării pe post și altele.

Cred cu tărie că propunerea legislativă asigură cele enunțate mai sus, și anume TRANSPARENȚĂ și CORECTITUDINE, două aspecte importante fără de care M.A.I. nu poate funcționa, iar implementarea modificărilor prezente în textul actului normativ propus sunt, în mod real, NECESARE.” a precizat senatorul oltean.