Siminica Mirea: ”Actuala guvernare asistă într-un mod extrem de nepăsător la valurile de scumpiri din România!”

0
122

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, trage un semnal de alarmă cu privire la valul de scumpiri ce se anunță de la 1 iulie. Noile scumpiri vor distruge puterea de cumpărare ducând la sărăcie:
”În contextul îngheţării veniturilor, noile scumpiri devastează puterea de cumpărare şi sărăcesc, în mod real, populaţia României. Aşadar, scumpirilor deja produse, de la începutul anului 2021 şi până acum, li se adaugă noi majorări la gaze naturale şi energie electrică.
Mai exact, de la 1 iulie, gazele pentru consumatorii casnici se vor scumpi cu 25%, iar curentul electric cu încă 7,5%. Astfel, creşterea masivă a energiei, dar şi a combustibililor (+10%) determină, din nefericire, majorări în lanţ, generând efecte puternice asupra alimentelor de bază şi bunurilor de larg consum.
În concluzie, această evoluţie nefastă a pieţei energiei condusă de guvernare, provoacă dublarea inflaţiei până la finalul anului, faţă de nivelul estimat. În acest sens, se face încă o dată proba habarnismului şi neimplicării celor aflaţi în postura de a lua măsuri.
Aceasta este realitatea României anului 2021, o ţară în care liberalizarea a produs și va produce mari scumpiri, dovedind dezinteresul creşterii nivelului de trai a milioane de oameni!” a declarat parlamentarul.