Simulare de incendiu, la Spitalul Slatina

0
169

Pompierii Detașamentului Slatina au derulat joi, 14 octombrie, o simulare în cazul izbucnirii unei incendiu la Secția ATI non-COVID din Corpul central de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

„Simularea a fost pentru un incendiu izbucnit la Secția ATI non-COVID, etajul II, de la Spitalul Slatina și nu la cele COVID. Începând de marți, Secțiile ATI COVID de la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Caracal sunt controlate din trei în trei ore, potrivit noii legislații. Se verifică nivelul de oxigen din încăperi, căile de evacuare, instalațiile electrice, dacă există surse de foc, dar și modul de intervenție al personalului responsabil”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Spitalul Județean de Urgență Slatina dispune de 115 paturi cu sursă de oxigen pentru pacienții confirmați cu virusul SARS-COV2.

De la izbucnirea pandemiei COVID, mai multe incendii au izbucnit la unități medicale din țară, în secțiile ATI unde erau îngrijiți pacienții COVID ce au nevoie de oxigen.