Senatorul Liviu Voiculescu: ”PNL a reuşit să desfiinţeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”

0
253

Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a anunțat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost desființată. Proiectul de lege a fost adoptat cu 205 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” şi o abţinere.

PNL a reuşit să desfiinţeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), aşa cum şi-a asumat. Senatul, ca și cameră decizională, a acordat astăzi în plen votul final pentru desființarea secției, rezolvând astfel cea mai urgentă și mai destabilizatoare problemă a sistemului judiciar din România.

Este un moment important pentru Justiţie, un pas decisiv în respectarea recomandărilor GRECO, ale Comisiei de la Venetia şi mai ales MCV, care fac referire la desființarea SIIJ. De altfel, ultimul Raport MCV din luna iunie anul trecut, precizează că SIIJ este un motiv serios de îngrijorare, arătându-se că „gestionarea eficace a unor dosare de corupție la nivel înalt continuă să fie afectată de activitatea SIIJ, care intervine în continuare în dosarele de corupție la nivel înalt în curs de instrumentare de DNA și să provoace întârzieri care riscă să afecteze aceste dosare”.
Următorul pas va fi repararea pachetului de legi din justiție.” a precizat liberalul.