Selecţie la cules de mazăre pentru Danemarca şi Portugalia

0
485

Oltenii care doresc să lucreze în străinătate , în domeniul agricol, au acum o mare oportunitate. Un angajator danez, cu ferme în Portugalia şi Danemarca, recrutează în următoarea perioadă culegători de mazăre. Sunt oferite nu mai puţin de 200 de locuri de muncă (100 pentru Danemarca şi 100 pentru Portugalia), iar procesul de selecţie va avea loc atât la Târgu Jiu, cât şi la Slobozia, în prima parte a lunii decembrie 2017.

Cerinţele angajatorului sunt: vârsta minimă 18 ani şi cunoştinţe minime de limba engleză. Durata contractului este martie – iunie 2018, în Portugalia, şi iunie – octombrie 2018, în Danemarca. Pentru munca prestată, culegătorii de mazăre vor fi plătiţi în funcţie de kilogramele culese.

În Danemarca, kilogramul se plăteşte cu aproximativ 0,6 euro, la care se adaugă alocaţia de concediu, în timp ce în Portugalia salariul minim pe lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut cu precizarea că dacă se culeg mai mult de 1.950 de kilograme pe lună, pentru fiecare kilogram cules în plus se va plăti 0,30 euro/kilogram. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze, respectiv portugheze.  Pentru Danemarca cazarea se face în rulote cu dormitoare; în camping sunt disponibile: bucătărie, toalete, duşuri, maşini de spălat, şi internet. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Pentru Portugalia: Cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

Transportul dus-întors în/din Danemarca sau Portugalia este în sarcina lucrătorului. Persoanele interesate trebuie să trimită un CV model europass în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk până la data de 3 decembrie 2017. Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi se va proceda la  invitarea la selecție a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES. Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Pentru mai multe detalii persoanele interesate se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.

Ilie Bîzoi