Secţia de Psihiatrie Slatina, redeschisă

0
135

Consiliul Judeţean (CJ) Olt a decis să aducă înapoi o parte dintre pacienţii Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Slatina, care a luat foc pe 21 aprilie.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că în prima etapă vor fi folosite doar etajele superioare ale imobilului, iar parterul clădirii urmează să fie reabilitat.

„Am hotărât să folosim etajele superioare, pe un circuit separat, astfel încât să nu fie afectat actul medical. Acele etaje nu au fost afectate de incendiu. Urmează ca, în perioada următoare, la partea afectată a clădirii să facem lucrări cu bani de la Consiliul Judeţean Olt”, a afirmat Marius Oprescu.

Șeful administrației județene a adăugat că o parte dintre pacienţi vor fi aduşi înapoi în unitatea spitalicească.

„O parte din pacienţi se va muta pe cele două etaje care nu au fost afectate de incendiu, iar dacă nu vor încăpea acolo toţi, cealaltă parte vor rămâne la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci”, a mai spus Oprescu.

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Slatina a luat foc, pe 21 aprilie. Incendiul ar fi fost provocat de  un pacient în sevraj. Deocamdată ancheta în acest caz nu a fost finalizată. După întocmirea rapoartelor de către specialiști, acestea vor fi făcute publice.