Se introduc noi salarii minime!

0
4172

Guvernul intenționează să introducă noi salarii minime pentru anumiți angajați din economie. Este vorba strict de o anumită categorie de companii care solicită suportul statului.

Ministerul Finanțelor Publice aduce modificări schemelor de ajutor de stat, la câteva luni de la deschiderea dezbaterii publice pe acest subiect.

Finanțele introduc în noua schemă de ajutoare de stat noţiunea de „salariu minim brut lunar” sub care nu pot fi plătiți specialiștii cu înaltă calificare sau calificare simplă.

Astfel, noile „salarii minime” sunt ȋn valoare de 8.000 lei pentru un loc de muncă înalt calificat (cca. 4.600 lei net), respectiv ȋn valoare de 5.500 lei pentru un loc de muncă calificat (cca. 3.200 lei net), potrivit Realitatea Financiara.

Potrivit proiectului de lege, locuri de muncă ȋnalt calificate sunt locurile de muncă ocupate de persoane care deţin o diplomă din ȋnvăţământul postliceal sau superior, iar cele calificate sunt locurile de muncă ocupate de persoane care deţin o diplomă emisă de o instituţie de ȋnvăţământ sau un certificat de calificare emis de un furnizor autorizat conform O.U.G. nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor).

Finanțele au anunțat ieri introducerea noţiunii de „salariul minim brut lunar” ȋn valoare de 8.000 lei pentru un loc de muncă înalt calificat (cca. 4.600 lei net), respectiv ȋn valoare de 5.500 lei pentru un loc de muncă calificat (cca. 3.200 lei net).

Sursa: realitatea.net