Grupul Alro a avut afaceri de 822 milioane lei în primul trimestru din 2023, în scădere cu 25%

0
167

Grupul Alro a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 822 milioane lei, în scădere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, mai ales pe fondul cererii mai scăzute de aluminiu de pe pieţele internaţionale, conform unui comunicat remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

În primul trimestru din 2022, Grupul Alro a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde lei.

Totodată, Grupul Alro a înregistrat o pierdere netă de 52 milioane lei în primul trimestru, faţă de pierderea netă de 18 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a “cererii mai scăzute de aluminiu pe pieţele internaţionale, împreună cu costurile ridicate pentru materiile prime, inclusiv energia”.

Cu toate acestea, estimările Alro privind redresarea pieţei pentru anumite sectoare s-au dovedit corecte, iar producţia şi vânzările au început să crească în comparaţie cu trimestrul al patrulea din 2022.

Primele trei luni ale anului 2023 ne-au găsit într-un nou model de afaceri faţă de primul trimestru din 2022, deoarece anul trecut am fost nevoiţi să luăm măsuri dificile, dar necesare pentru a ne menţine activitatea şi să închidem temporar trei din cele cinci hale de electroliză. Dar aceste măsuri rapide pe care le-am luat pentru a reduce costurile, susţinute şi de rezultatele bune ale strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung, ne-au ajutat din nou să limităm pierderile şi să ne îndeplinim toate obligaţiile de afaceri şi sociale”, a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie Alro.

Potrivit acestuia, compania îşi va continua investiţiile în tehnologii eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a-și susţine în continuare poziţia pe piaţă, pe termen lung.

După o îndelungă perioadă în care cererea de bare a fost slabă, semne de îmbunătăţire a cererii au fost înregistrate în primul trimestru, ceea ce a dus la o majorare cu 22%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022. Vânzările de sârmă au fost peste bugetul Grupului, iar producţia de benzi a rămas la acelaşi nivel ca în primul trimestru din 2022. Strategia de a investi în tehnologie de ultima generaţie care reduce consumurile şi creşte eficienţa energetică a fost recunoscută şi la nivel oficial”, se mai precizează în comunicat.

Sursă: economedia.ro