Prezența la vot, rezultatele finale în Olt

0
2597

Conform informațiilor furnizate de instituțiile oficiale, prezența la vot în județul Olt este cea declarată în tabelele afișate.

Oltul este unul dintre județele cu prezență destul de activă la Referendumul organizat în 6-7 octombrie, privind modificarea Constituției.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, este întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei. Pentru ca referendumul să fie valabil, la vot trebuie să participe cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Pentru a fi validat, opţiunile valabil exprimate trebuie să reprezinte cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente. Și la referendumul local oltenii sunt chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Condiţia pentru validarea referendumului pentru schimbarea numelui județului este ca la vot să fie prezenţi 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.