Scăpăm de secetă! Oltul, sub cod portocaliu de ploi abundente

0
323

Meteorologii au emis miercuri dimineață o avertizare cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în intervalul 10 august, ora 12.00-11 august, ora 3.00.

Codul portocaliu este valabil pentru județele Olt, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dolj și parțial Hunedoara, Alba, Sibiu, Prahova și Dâmbovița.

„În cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină”, au transmis meteorologii.

Totodată, a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, pentru 10 august, ora 10.00, – 11 august, ora 8.00, pentru județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Caraș-Severin, Prahova, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

„În Oltenia, în nordul și vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp”, au mai arătat meteorologii.