Scandal cu iz politic, la Dăneasa. Un elev a ajuns la spital

0
1006

Este scandal cu iz politic în comuna Dăneasa, județul Olt. Totul a pornit de la o ceartă între doi elevi din clasa a VI-a, ce a avut loc în curtea Școlii Gimnaziale Dăneasa vineri, 3 decembrie. Un copil l-a lovit pe un coleg al său cu o piatră în cap, minorul fiind dus de profesorul de serviciu, inițial, la cabinetul medical din comună, dar, pentru că medicul nu era, a fost transportat la Camera de Primiri Urgențe Caracal, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Mama copilului a declarat că minorul este în afara oricărui pericol, însă scandalul a izbucnit la un alt nivel. Primarul din comuna Dăneasa, Nicolae Soare, îl acuză pe profesorul de religie, cel care ar fi trebuit să-i supravegheze pe elevi, de neglijență. Scandalul dintre primar (PSD) și profesorul de religie este unul mai vechi, cel din urmă candidând pentru fotoliul de primar din partea USR Olt.  

Directorul Școlii Gimnaziale Dăneasa, Ion Stan, a precizat că au fost luate toate măsurile în urma incidentului de la finalul săptămânii trecute.

„A fost un incident între doi copii de clasa a VI-a, vineri, după ce au terminat orele. Un copil l-a lovit pe un altul cu o piatră. Noi am luat toate măsurile, i-am împăcat și pe copii și pe părinți. În primul rând, profesorul de serviciu a luat copilul și l-a dus la dispensar, nu era doctorul acolo, l-a dus la Urgență la Caracal, unde i s-au pus două copci. Diriginta a făcut ședință cu părinții, am luat legătura cu ISJ Olt. Copilul lovit vine la școală cu bicicleta, alți doi colegi i-au luat căpăcele de la bicicletă. Așa s-au luat la harță”, a spus directorul unității de învățământ.

Primarul din comuna Dăneasa, Nicolae Soare, spune că elevii nu ar trebui să fie lăsați singuri în curtea școlii, fără să fie supravegheați. Mai mult de atât, le cere cadrelor didactice să-i supravegheze pe elevi în microbuz, pe perioada în care aceștia sunt transportați spre casă.

„Profesorul de serviciu trebuia să-i supravegheze. Nu este prima dată când se întâmplă anumite incidente în școală. La o discuție cu cadrele didactice, eu am propus ca profesorul de serviciu să meargă cu microbuzul, să-i ducă pe copii. Nu este normal să meargă doar șoferul cu 15 copii, pentru că el nu-i poate supraveghea. Incidentul de vineri s-a întâmplat la finalul orelor de curs, în curtea școlii, când elevii se duceau spre microbuz. Dacă era un cadru didactic acolo, nu se întâmplau astfel de incidente”, a spus primarul din Dăneasa.

Dacă scandalul dintre elevi a fost aplanat, cel dintre primarul social-democrat în funcție, și liderul filialei USR Dăneasa, Ionuț Bobea, profesorul de serviciu când s-a întâmplat incidentul, arde mocnit de ceva timp. Liderul USR Dăneasa are mai multe postări pe pagina sa de socializare prin care îl denigrează pe actualul primar.

„Cadrul didactic ce era de serviciu, Bobea, profesorul de religie și candidatul la funcția de primar, în repetate rânduri, din partea USR, este în dispută cu actualul primar. Pe pagina de Facebook, profesorul îl ponegrește pe primar. Problema este între domnul Bobea și domnul primar. La o ședință de luna trecută, primarul și cu vicele au ieșit fără mască și domnul Bobea i-a fotografiat, i-a pus pe Facebook, i-a dat pe la Parchet. Este o nebunie între ei… Eu spun ca politică să se facă doar în campania electorală, dar ei stau numai într-o campanie”, au precizat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Șeful ISJ Olt, Victor Iacobescu, a vorbit și el despre un conflict de natură politică între primar și profesorul de serviciu, care este și liderul filialei Dăneasa a USR Olt.

„A fost o altercație între doi elevi. Din ce înțeleg eu s-a dat vina pe profesorul de religie. Este un scandal mai vechi acolo, un conflict de natură politică. Am vorbit cu directorul unității de învățământ, lucrurile au fost aplanate între elevi”, a spus Iacobescu.

Primarul din Dăneasa nu a dorit să comenteze scandalul cu rivalul de la USR Olt, spunând doar că a fost reclamat în repetate rânduri pentru lucruri care nu corespund realității.