SALARIILE BUGETARILOR DE LUX AI ROMÂNIEI

0
986

Cu siguranță că ați mai citit prin presa din ultimii 10 ani despre bugetarii de lux ai României. Dar niciodată nu i-ați văzut pe toți strânși într-un singur loc, într-un singur articol.

Dar vreau să vă scutur ochii de ceața naivității. TOȚI cei de mai jos nu sunt pe respectivele funcții pentru salariile grase cu care sunt retribuite. Nu fiți naivi, cei mai mulți dintre ei au bani personali făcuți din șmenuri pe bani publici cât să le ajungă pentru două vieți. Ei sunt acolo cu o dublă misiune: să facă bani pentru partidul sau serviciul secret care i-a trimis și să facă bani și pentru sine. Cu cât au mai mult, cu atât vor mai mult.

Contracte cu firme de casă, parandărături, licitații trucate, ajutoare speciale pentru firmele recomandate, credite luate cât ai zice „șpagă”, incredintari directe, blocaje pentru adversari, astea sunt obiectivele sinecuriștilor.  Nu îi interesează Țara, deși pozează oficial cu Tricolorul în spate. Îi interesează ce se poate ciordi.

Mai jos aveți un nene șef la Romsilva. Nu stă el acolo pentru aia 3000 de euro pe lună, stă pentru autorizări, pentru lemnul ilegal furat din România. Un alt copil e șef la Nuclearelectrica, pus acolo de niște băieți grei, căci el e angajat și la o firmă de trading super puternică din America. Alții, sunt pe funcții din 1900 toamna: șeful Eximbank, Traian Halalai, sau Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, ori Mugur Isărescu, niciunul nu dă semne că ar vrea să plece, de parcă institutiile pe care le conduc ar fi deja pe numele lor, proprietatea lor.

 1. Traian Halalai (foto), seful EXIMBANK – 22 000 de euro/luna

Domnul Halalai e pe felie la Eximbank din 2012. Pur si simplu nu vrea sa plece. Daca vreti sa stiti cum a ajuns acolo, cititi articolul asta. Pana una alta, Halalai isi incaseaza simbria in fiecare luna si ajuta cu finantari, la comanda baietilor din padure doar, firmele „recomandate”.

 1. Mugur Isarescu, sef Banca Nationala a Romaniei – 16 500 euro/luna

Viata de Guvernator a fost mereu minunata pentru Mugur Isarescu. N-a stat el niciodata in salariu…

 1. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR – 15 500 euro/luna

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, a declarat un salariu de 910.000 lei anul trecut, în scădere față de cel de 1,36 milioane lei din 2019, când a încasat bonusul de pensionare. El a mai raportat și o pensie de 158.000 lei (cu 22.000 lei mai mare decât în 2019), la care se adaugă și o pensie specială de fost parlamentar PSD de peste 100.000 lei. Nu e problema ca se cumuleaza, lui ii convine, voua daca nu va convine, mai stati o tura.

 1. Leonardo Badea, viceguvernator BNR – 14 000 euro/luna
 2. Eugen Nicolaescu , viceguvernator BNR – 16 500 euro/lună
 3. Bogdan Neacsu – CEC Bank – presedinte – 21. 000 de euro/luna

Bogdan Neacșu, 41 de ani, a preluat conducerea CEC Bank în octombrie 2019, fiind cel mai tânăr director general – președinte al comitetului de direcție.  În ultimii doi ani, a demarat procesul de modernizare a băncii și a digitalizat o serie de servicii. Insa tot la dispozitia politicului este.

 1. Popa Mihaela Lucia – prim-vicepresedinte CEC Bank, 15 600 euro/luna
 2. Iovu Mirela – vicepresedinte Comitetul Director CEC Bank, 10 000 de euro/luna
 3. Vlad Stoica, presedinte ANCOM, 9 000 de euro/luna

Fostul premier Sorin Grindeanu, care a deținut funcția de președinte al ANCOM până de curând, și-a publicat declarația de avere care-i arată veniturile din 2019. Potrivit documentului, Sorin Grindeanu a avut un salariu lunar de 44.000 de lei (9.000 de euro) lunar. Atata ia si Vlad Stoica, presupunem noi. Presupunem fiindca pana acum nu si-a depus declaratia de avere si nu a facut nicio conferinta de presa.

 1. Iana Bogdan, vicepresedinte ANCOM – 7000 euro/luna
 2. Lovin Eduard, vicepresedinte ANCOM – 7000 euro/luna
 3. Bogdan Pascu, sef CA la CNAIR – 6000 de euro/luna, plasamente in actiuni de 350 000 de euro

Bogdan Pascu a fost parlamentar din partea fostului Partid Conservator condus de Dan Voiculescu și a ocupat în 2006 și funcția de vicepremier în cabinetul condus de Călin Popescu – Tăriceanu. Bogdan Pascu a lucrat și la Antena 1 și Grivco, firme controlate de Dan Voiculescu. Varanul l-a bagat la CNAIR, fiindca si acolo e o pita de mancat.

 1. Bogdan Toncescu, seful Transelectrica – 5500 de euro pe luna

A fost consilier în Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu, dar şi în Departamentul pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului condus de social-demorcatul Victor Ponta, plus şef în ministerul condus de liberalul Relu Fenechiu, unde a fost preşedintele Adunării Generale a Acţionarilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA. Cum de a reusit? Pai, are pile.

Este fiul celebrei Angela Toncescu, fosta şefă a Consiliului pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA), astazi ASF, care şi-a stabilit singură un salariu net de 29.000 de euro pe lună

Cum a ajuns sef Bogdanel, cum si-a dosit declaratiile de avere sau si le-a secretizat. Noi am pus mana pe una din 2020 care arata ca Bogdan Toncescu incasa bine de tot si ca „angajat”. Sursele noastre bine informate spun ca noua sa functie ii va aduce pe putin 5500 de euro pe luna in mana. Oricum, sta bine de acasa, adica in strainatate, caci are un apartament la New York ce valoreaza un milion de dolari.

Lista rusinii sinecuristilor de la Hidroelectrica – membrii „Directoratului” – 12 000 de euro/luna fiecare

Dupa ce ca s-a furat din Hidroelectrica cu trenul, aducand-o in pragul falimentului, ei bine, compania este din nou capusata la modul pestilential. In tabelul de mai jos, gasit cu greu, dupa sapaturi intense, observati lista pilelor politice care s-au asezat din nou la masa bogatei Hidroelectrica, cica sa o „supravegheze”. Adica sa haleasca ei mai bine din ciolan.

 1. Lambru Ioana Andreea – „supravegheaza” de 2800 de euro/luna hoitul Hidroelectrica
 2. Daniel Burlan, membru „directorat” CE Oltenia – 5000 de euro/luna
 3. Bogdan Chiritoiu, seful Consiliului Concurentei, 4300 euro pe luna

Bogdan Chiriţoiu a fost reconfirmat in iunie a.c. în fruntea Consiliului Concurenţei pentru un mandat de încă cinci ani, după ce preşedinte Klaus Iohannis  a semnat decretul de numire a sa în această funcţie. Fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu între 2005 şi 2008, Bogdan Chiriţoiu a ajuns în fruntea Consiliului Concurenţei în 2009. Si de atunci e de neinlocuit. Desi abtiguie firmele Romaniei cu zeci de milioane de euro, desi are aceleasi puteri ca un procuror, mai ales la capitolul investigatii si confiscari, domnul Chiritoiu traieste modest, cu doar 4000 de euro pe luna. Hahaha, nu e 1 aprilie cumva?

 1. Kleininger Elena – Consiliul Concurentei – vicepresedinte, 4000 euro/luna
 2. Nicu Marcu, presedinte ASF – 12 000 euro/luna din sinecuri
 3. Doina Dascalu – prim vicepresedinte ASF – 12 000 euro/luna
 4. Gabriel Gradinescu – vicepresedinte ASF – 10 000 de euro pe luna
 5. Cristian Rosu – membru in conducerea ASF – 10 000 de euro pe luna
 6. Stefan Daniel Armeanu, vicepresedinte la ASF – 14 000 euro/luna din sinecuri + juma’ de milion de euro in conturi
 7. Cosmin Ghita, director general Nuclearelectrica – 6500 euro/luna
 8. Chirica Minodor Teodor, membru in CA-ul Nuclearelectrica, 75 de ani, 2000 euro/luna plus 500 000 de euro in conturi
 9. Georgescu Daniel, director general Compania Nationala a Canalelor Navigabile – 4200 euro/luna
 10. Cornelia Popescu – directoare economica Compania Nationala a Canalelor Navigabile – 4000 euro/luna
 11. Georgeta Bumbac, Pitipoanca Sinecurilor, membru in CA al Compania Nationala a Canalelor
 12. Silviu Grecu – director general Romaero – 3000 euro/luna
 13. Cosmin Mihaltan – membru CA Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti – 3000 euro/luna din sinecuri

Cosmin Mihaltan a fost alungat anul asta pentru cateva luni de la ciordelile din aeroport. Dar a revenit acum o luna pe cai mari. Era sageata lui Orban si Bode la facut bani, acum a ramas doar sageata lui Bode.

 1. Mihai Anitei – presedinte CA ROMATSA – surse: 6 000 euro/luna

Unul dintre cei mai nesimtiti sinecuristi din Romania, care isi ascunde cu tupeu salariul de la AMEROPA. Grupul Ameropa l-a numit pe Mihai Aniţei în funcţia de country manager al Ameropa Romania.

Anterior, Mihai Aniţei a deţinut funcţia de CEO al combinatului de îngrăşăminte Azomureş, aproape 8 ani, din iunie 2012 până în februarie 2020. Ambele companii sunt controlate de grupul elveţian Ameropa.  Salariul este de 23 000 de euro pe luna, va spunem noi, dar interesant e ca lui Anitei nu ii ajung banii, ci ii mai trebuie si de la ROMATSA. De ce oare?

 1. Adrian Cojoc – director general ROMATSA – 10 000 euro/luna

In 2020, era director economic si TOT incasa un purcoi de bani, in speta, peste 7000 de euro pe luna. A invatat sa isi secretizeze declaratiile de avere. Dar noi tot am aflat.

 1. Corvin Nedelcu – membru in CA al ROMATSA, Regele Sinecurilor – 14 000 de euro/luna din sinecuri
 2. Aristotel Marius Jude, director general ROMGAZ – 11 000 de euro/lună

Aristotel e sef la Romgaz din februarie 2021, dar pana acum nu a catadicsit sa isi depuna declaratia de avere actualizata, si azi, maine, vine Craciunul. Dar si el a incasat baban din noua lui functie. Ca sa intelegeti, fostul director Adrian Volintiru incasa sumele de mai jos in 2019. Va dati seama ca in 2021 sunt semnificativ mai mari.

 1. Dan Dragos Dragan, presedinte CA Romgaz – avere de 1 milion de euro in cash si actiuni

Baiatul asta este noul presedinte al CA de la Romgaz. Ia fiti atenti la baiatul asta ce detine: o avere in actiuni si o alta avere in cash. Sigur, in nesimtirea sa, nu si-a depus inca declaratia de avere pe site-ul companiei. Dar am facut noi rost de una din aprilie.

 1. Ion Sterian – director general Transgaz – 25 000 euro/luna din salarii si bonusuri
 2. Misterul milionarului Nicu Minea, membru CA Transgaz
 3. Tigan Teodor – seful ROMSILVA – 2500 euro/luna
 4. Dumitru Chirita, seful ANRE – 12 000 de euro/luna
 5. Mircea Man, vice la ANRE – 7000 euro/luna

Mircea Man, fostul tartor pedelist al Maramuresului, si-a gasit de cativa ani un loc caldut la ANRE. Ioi, ce caldut!

 1. Nagy-Bege Zoltan, vice ANRE – 10 000 de euro/luna

Domnul Nagy-Bege Zoltan sta culcusit la ANRE inca din 2010, sigur, e etnic maghiar, nu se poate nimeni lega de el. Asa ca el tot incaseaza 10 000 de euro pe luna.

 1. Busuioc Mihai – Presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, 6000 de euro/luna
 2. Ilie Sarbu, saracul vice de la Curtea de Conturi, 6000 de euro/luna
 3. Cosmin Nicula – vicepresedinte la Curtea de Conturi – 6000 de euro/luna
 4. Dan Vladescu, sef la Autoritatea de Audit, 6000 de euro/luna

Dupa ce s-a saftilit la Autoritatea pentru Achizitii Publice, Dan Vladescu s-a retras ca presedinte al Autoritatii de Audit, din cadrul Curtii de Conturi, unde poate sa isi manance linistit din „alunele” trecutlui, ca tot ia 6000 de euro pe luna.

 1. Florin Tunaru – vicepresedinte Curtea de Conturi, 6000 de euro/luna

Florin Tunaru a fost vicepreședinte ANAF, a lucrat în subordinea directă a lui Liviu Dragnea, având calitatea de director executiv adjunct în Consiliului Județean Teleorman (2006-2009) și consilier cabinet preşedinte, plus director executiv în CJ Teleorman (2010-2012). Se spune că a ajuns în cercul de apropiați ai lui Liviu Dragnea prin intermediul socrului său, Emil Lungu – fost prefect al județului Teleorman (1996). Atât tata-socru, cât și fratele său s-au remarcat cu donații substanțiale la PSD în cursul timpului

 1. Grajdan Marius – director general RA- APPS – 4200 de euro/lună
 2. Dragos Condrea – membru in CA al RA-APPS – 4000 de euro/luna din 3 sinecuri
 3. Manuela Patrascoiu, sefa Companiei Nationale de Investitii – 7500 de euro/lună
 4. Catalin Radu Prunariu, director general Tarom – 7500 de euro/luna
 5. Radian Tufa, director Registrul Auto Roman – 4600 de euro pe lună                                                                                                                                                                 sursa: strictsecret.ro