S-a semnat și contractul cu ROSAL GRUP SA. Președintele CJ Olt: „Sperăm ca de la 1 ianuarie acest proiect să funcționeze”

0
738

Consiliul Județean (CJ) Olt, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Olt Eco a semnat miercuri și contractul cu firma câștigătoare, care va colecta și transporta gunoiul în următorii ani în județul Olt. Este vorba despre Rosal Grup SA, firmă controlată de familia Prigoană.

După ce la începutul lunii iulie Consiliul Județean Olt a semnat contractul cu Asocierea SC Salubris SA şi SC Clean Prest Activ SRL firma care va administra depozitul ecologic de gunoi de la Bălteni (firmă controlată de omul de afaceri Nandor Katona), miercuri, 19 septembrie, a fost semnat și contractul cu firma care va colecta și transporta gunoiul. Este vorba despre Rosal Grup SA, firmă controlată de familia Prigoană. După semnarea celor două contracte, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat că speră ca sistemul de management al deșeurilor în județul Olt să devină funcțional începând cu 1 ianuarie 2019. Asociația de Dezvoltare Intercomunitareă Olt Eco a  semnat astăzi (n.r. miercuri) și contractul privind colectarea. Așa cum știți în ceea ce privește administrarea gropii de la Bălteni deja contractul fusese semnat. Astăzi avem și colectarea semnată. Au un termen ambele asociații de câștigători în care vor trebui să dea drumul la acest proiect. Sperăm ca de la 1 ianuarie acest proiect să funcționeze, a conchis Oprescu. Credem că este nevoie de urgentarea dării în funcțiune a acestei importante investiții privind managementul deșeurilor din județul Olt întrucât primăriile din județ nu mai pot face față tonelor de gunoaie menajere și de altă natură care nu mai pot fi depozitate pe raza comunelor sau duse la vechile gropi de gunoi care au fost deja închise.

Ilie Bîzoi