România,subiect de discuție la NASA:imagini uimitoare înregistrate de sateliți deasupra zonei unde râul Olt se întâlnește cu Dunărea

0
729

Datorită unor imagini spectaculoase înregistrate de sateliți deasupra sudului țării, România a atras atenția NASA și a întregii lumi.

Pe 12 aprilie, un satelit a captat imagini uimitoare deasupra zonei unde râul Olt se întâlnește cu Dunărea.
Acolo, câmpurile de rapiță înflorite au transformat peisajul într-un vast câmp auriu, desprins parcă din povești, fapt care a atras rapid atenția NASA.

Potrivit Ambasadei SUA la București, aceste fotografii au circulat intens pe internet, sub titlul „Câmpurile de aur din România”, fiind vizualizate de mii de persoane.

Conform Comisiei pentru Comerț Internațional, țara noastră contribuie semnificativ la producția de cereale și semințe oleaginoase a Uniunii Europene, reprezentând aproximativ 10% din total.

În perioada de înflorire, câmpurile de rapiță se transformă în veritabile mări de flori galbene, care nu doar că încântă privirea, dar și atrag albinele. Acestea din urmă joacă un rol important în menținerea echilibrului ecologic al ecosistemelor agricole.

Uleiul de rapiță, apreciat pentru proprietățile sale nutriționale, este folosit într-o gamă variată de produse, de la uleiul de gătit până la cosmetice și biodiesel.

Totodată, rapița are un impact pozitiv asupra mediului, contribuind la îmbunătățirea biodiversității și la protecția solului.

Marilena Vasile