CARANTINĂ. Toate școlile vor trece în online

0
727

În ședința de Guvern de joi seara, președintele Klaus Iohannis a anunțat noi restricții la nivel național. Astfel, toate școlile vor trece în online, angajații vor face telemuncă, acolo unde este posibil, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

Totodată, circulația pe timpul nopții va fi restricționată, iar petrecerile vor fi interzise. Aceste măsuri vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie.

„Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile de până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii obligatoriu peste tot în țară. Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să circule cu încărcătură mult mai mică (…) Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia. Vrem măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare. Și vrem ca românii să continue viața în condiții cât mai aproape de normal”, a spus Iohannis.

.