Record de infectări și patru decese, în Olt

0
471

Este record de infectări în județul Olt, astăzi, 22 septembrie, autoritățile raportând 123 de cazuri noi. Oficialii au anunțat că 172 de persoane sunt internate în unitățile medicale din județ, din care 21 sunt la Terapie Intensivă. 650 de olteni sunt în izolare la domiciliu, iar 751 de persoane sunt în carantină la domiciliu. La nivelul județului, au fost efectuate 86.794 de teste de la începutul pandemiei.

Totodată, DSP Olt a raportat patru noi decese ca fiind din cauza virusului SARS-Cov2.

Primul deces raportat miercuri este cel al unei femei de 70 de ani, din mediul urban. Pe 18 septembrie, pacienta a apelat Serviciul 112 pentru efectuarea unui test COVID 19, rezultatul fiind pozitiv. Pe 20 septembrie a fost internată la Spitalul Municipal Caracal. Femeia avea boli asociată precum: diabet zaharat tip II, sechele unui infarct miocardic, stent coronarian, hipertensiune arterială. A murit pe 20 septembrie.

Un bărbat de 84 de ani, din mediul urban, a apelat, pe 13 septembrie, Serviciul 112 pentru efectuarea unui test COVID, rezultatul fiind pozitiv. Două zile mai târziu era internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, având și alte boli, precum: trombocitopenie și sechelele unui accident vascular cerebral. A murit pe 19 septembrie.

Un alt deces este cel al unui bătrân de 82 de ani, din mediul rural. Pe 16 septembrie, pacientul a apelat Serviciul 112 pentru efectuarea unui test COVID 19, cu rezultat pozitiv. A fost internat la Spitalul Municipal Caracal pe 19 septembrie, având și diabet zaharat, boală coronariană ischemică, fibrilație atrială și fibroză pulmonară. A murit pe 21 septembrie.

Ultimul deces raportat miercuri, 22 septembrie, este cel al unei femei de 76 de ani, din mediul rural, care a ajuns pe 17 septembrie la Spitalul Orășenesc Balș, fiind confirmată cu SARS-COV2.

Avea și alte boli asociate, precum: diabet zaharat tip II, obezitate grad III, Hipertensiune arteriala stadiul II, fibrilație atrială cu ritm rapid, insuficienta cardiaca globală. A murit pe 21 septembrie, fiind cel de al 416 deces din județul Olt din cauza COVID.