Reclame mincinoase la pachetele promoționale de tipul „3 la preţ de 2”! Vezi ce a descoperit Protecția Consumatorilor Olt

0
554

Unii comercianţi utilizează metode mai puţin corecte sau chiar ilegale pentru a-şi atrage clienţii, în activităţile legate de promovarea, vânzarea sau furnizarea unui produs.

  Pachetul promoţional de tipul „3 la preţ de 2”, este o metodă tot mai des utilizată de operatorii economici pentru a atrage clienții. Pentru a verifica în ce măsură această practică comercială este corectă comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Olt au efectuat în ultima perioadă mai multe acțiuni de verificare. Și nu marea le-a fost mirarea organelor de control să constate că, în realitate, lucrurile nu prea stau așa și că al treilea produs pe care comercianții pretindeau că-l ofereau gratis, de fapt, să nu fie gratis.

În ultima perioadă am constatat mai multe deficiențe de informare pe practică comercială incorectă. Spre exemplu, la pachetul promoțional doi plus unu gratis făcând calculul produsului singular vândut și al pachetului s-a constatat că de fapt nu prea era gratis. Deci nu prea se justifica reclama și era vorba despre o reclamă mincinoasă motiv pentru care au fost sancționați operatorii economici”, a precizat comisarul șef adjunct Angelica Filotie, șeful CJPC Olt.