Recital Cameral de excepție la Teatrul Naţional din Caracal

0
286

Teatrul Național Caracal împrenună cu Orchestra de Cameră a Filarmonicii Oltenia organizează  duminică 17 Septembrie, cu începere de la ora 18.30 , spectacolul Recital Cameral. Evenimentul este  organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Caracal.

Recitalul este susținut de soprana Soyung Yu, dirijor  Alexandru Iosub și compozitor Eunhye Park. Accesul la spectacol se face pe bază de invitații care se pot procura de la agenția Teatrului Național din Caracal, relații la telefon 0745. 765. 772 –  Marius Moanță.

Compozitoarea EunHye Park, licențiată a Ewha Womans University, Southwest Baptist University, New York University și American Conservatory of Music s-a născut la Seoul în anul 1964. În 1989 a fost aleasă  membră a Societații Naționale Onorifice de Muzica „Pi Kappa Lambda”(USA). Începând din anul 1995 a susținut unsprezece recitaluri în cadrul cărora a prezentat în primă audiție propriile compoziții; doua dintre aceste recitaluri au cuprins în program concerte dedicate exclusiv instrumentelor de percuție. Excelenta compozitoare de muzică pentru percuție, EunHye Park a onorat diferite solicitări, compunând lucrări pentru Percussive Arts Society International Convention, History of the Avant-Garde (2004), Edinburgh Festival (2004), Conservatorium Maastricht Festival (Olanda 2004) si pentru alte faimoase ansambluri de percuție. Prin mesajul lucrărilor sale, EunHye Park năzuiește să transmită mila, bunătatea, frumusețea și iubirea netărmuită a lui Dumnezeu pentru întreaga omenire. Intenția ei este să compună muzica accesibilă, spre a fi îndragită de cât mai mulți oameni cu putință.
În prezent, EunHye Park predă cursul de compoziție la Ewha Womans University – Seoul.

Ilie Bîzoi