RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, CREȘTERI de PREȚURI în 2019

0
555

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom vor anunta, cel mai probabil, cresteri de preturi in 2019 din cauza noului impozit pe cifra de afaceri in domeniul telecom.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom vor creste cel mai probabil, incepand cu anul 2019, preturile serviciilor pe care le ofera, totul din cauza unei noi taxe impuse de catre Guvernul Romaniei printr-o noua ordonanta de urgenta. Mai exact, incepand cu anul 2019 RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom vor avea de platit o taxa de 3% pe cifra de afaceri in comparatie cu 0.4%, cat era pana in prezent, deci vorbim despre o crestere de aproape 10 ori a impozitelor. RCS & RDS. Practic, operatorii vor trebui sa plateasca zeci de milioane de euro in plus ca impozit pentru cifra de afaceri inregistrata in Romania, iar asta fara a putea deduce vreun ban, asa cum fac cu impozitul pe profit. Diferenta va fi cu siguranta resimtita de catre RCS & RDS, Vodafone, Orante, Telekom, iar pierderea va trebui recuperata cumva, clientii fiind cei care vor trebui sa plateasca pentru acest impozit, deci e foarte posibil ca preturile sa creasca. RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, CRESTERI de PRETURI in 2019 RCS & RDS. Daca pana acum banii care trebuiau colectati in urma impozitului pe cifra de afaceri trebuiau sa fie folositi de catre ANCOM pentru proiecte care au legatura cu industria telecom, Guvernul Romaniei a decis ca ei sa fie folositi la digitalizarea statului. Cat de bine se va realiza acest lucru nu stie nimeni, insa este cat se poate de clar faptul ca RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom vor trebui sa plateasca impozite mult mai mari incepand din anul 2019.

 Această taxă vine şi ca urmare a unui comportament analizat şi care a fost considerat incorect de către Guvernul României al celor care ar fi trebuit să plătească taxe pe profit din acest domeniu.

RCS & RDS. Digi Mobil va fi cu siguranta cel mai afectat dintre operatori, avand preturile cele mai mici, dar si cel mai mic numar de clienti, generand si cel mai mic profit din serviciile pe care le ofera pentru clienti. In aceasta idee, e posibil ca inclusiv aici sa vedem cresteri de preturi, chiar substantiale, pentru ca RCS & RDS nu poate absorbi chiar tot acest impozit, asa cum nu o vor face si cei de la Orange, Vodafone, sau Telekom incepand din 2019.

Sursa: idevice.ro