Pentru prima dată, la Slatina, o femeie ocupă importanta funcție de city manager al primăriei municipale

0
12251

În urmă cu puține zile, administratorul public al Primăriei Municipiului Slatina, Cristian Cismaru a demisiomat „din motive personale”.

Acesta a ocupat această importantă funcție din anul 2012 slujind conducerea executivă a Primăriei Slatina în mandatele primarilor: Darius Vâlcov (2012 când a renunțat la primărie, devenind senator PSD), Minel Prina (2013 pe lista PSD, până în 2015 când a fost arestat și la data de 24 iunie 2015 și-a dat demisia), Emil Popa, consilier PSD, ales viceprimar cu atribuții de primar, și Emil Moț, PSD, actualul primar, aflat la al doilea mandat.

Credem că „motivele personale” sunt puerile și altele sunt de fapt motivele, poate întemeiate, prin care acesta „s-a demis”: neîncrederea unora din conducerea PSD în omul Cristian Cismaru. Nu intrăm în detalii, lăsând această poveste în sarcina altora și la timpul potrivit. Poate că devenise și… plafonat.

Noul city manager, pentru prima dată o femeie, este o doamnă cu multă experiență și un suflu puternic: ec. Florina Odagiu.

Slătineancă, absolventă a Liceului Radu Greceanu din Slatina și a Facultății de Științe Economice de la Universitatea din Craiova, urmând apoi cursuri de contabilitate-bănci la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, săvârșind studiile cu un masterat în finanțe-bănci.

Experiența profesională este dată de activitatea în cadrul unei importante sucursale a BCR, ajungând la funcția de manager relații clienți, urmând să ocupe două funcții în cadrul Primăriei Slatina, inspector și șef serviciu.

În viața personală, Florina Odagiu este căsătorită și are un copil.