PROTEST DE AMPLOARE LA FABRICA DE VAGOANE CARACAL

0
1835

Aproximativ 800 de salariați ai fabricii de vagoane Romvag SA Caracal deținută de Astra Rail Industries protestează de mai multe zile fiind nemulțumiți de salariile prea mici în raport cu volumul de muncă.

Protestatarii susțin că salariile pe care le primesc sunt mai mici chiar și cu 1.000 de lei, comparativ cu cele încasate de colegii lor de la Arad.

Angajații mai afirmă că veniturile lor nu au fost negociate nici anul trecut, conducerea societății invocând pandemia de coronavirus.

Muncitorii doresc renegocierea salariului, conform contractului colectiv de muncă, şi creşterea veniturilor cu cel puțin 500 lei pentru fiecare angajat. În caz că nu le vor fi onorate doleanțele salariații amenință că nu se vor întoarce la lucru. Se pare însă, că intenția conducerii este diferită de cea a muncitorilor, în sensul că în loc să majoreze salariile, angajatorul ar vrea să disponibilizeze o parte din angajați.

Producătorul de material rulant Astra Rail Industries controlează fabricile de vagoane Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal şi Meva din Turnu Severin. La Caracal, în cadrul societății lucrează aproximativ 800 de persoane.