Proiect Erasmus+, Asociația AMES

0
109

Asociația Ames implementează proiectul ”Resilient Youth for Development of Transversal Skills for Labor Market”.

Acesta este finanțat prin intermediul programului Erasmus+, în cadrul acțiunii Small-scale partnerships in youth (KA210-YOU). Proiectul este implementat de Asociația Ames în parteneriat cu asociațiile: ACD La Hoya din Spania, Educator din Cehia, Loesje din Bulgaria.

Proiectul urmărește dezvoltarea abilităților transversale necesare integrării tinerilor pe piața muncii. Obiectivele urmărite în cadrul proiectului sunt: Creșterea gradului de cunoștințe al tinerilor cu privire la instrumentele de recrutare pe piața muncii; Dezvoltarea capacităților tinerilor, de integrare pe piața muncii și de identificare a oportunităților în acest domeniu și Realizarea unui schimb de bune practici în domeniul politicilor de recrutare pentru tineri.

În cadrul activităților se urmărește pregătirea a 100 tineri din cadrul celor patru țări, în vederea realizării cv-urilor și a susținerii interviurilor și realizarea unui ghid de bune practici privind metodele de recrutare în rândul tinerilor.

La nivel local, proiectul urmărește desfășurarea unui atelier de lucru la care vor lua parte 25 tineri, cu vârste cuprinse între 20-25 ani, din mediul rural și urban. În cadrul atelierului de lucru tinerii vor fi pregătiți și antrenați în jocuri de rol în domeniul procesului de recrutare pe piața munci.

Una dintre activitățile aflate în desfășurare este și realizarea unei cercetări în rândul tinerilor, din toate cele 4 țări partenere, cu privire la procesul integrării tinerilor pe piața muncii.

Informațiile referitoare la activitățile proiectului și la organizarea atelierelor de lucru pentru tineri se pot urmări la: https://spmory.webwave.dev/ și https://www.facebook.com/RYDTSLM