Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Victor Ponta, ‘fierți’ la foc mic de Înalta Curte de Casație și Justiție – Procesele în care așteaptă motivarea sentințelor

0
706

Nume grele din politica românească precum Liviu Dragnea, șeful PSD, Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă sau Victor Ponta, fost premier, actual lider al PRO România așteaptă motivările sentințelor emise de judecători în cazul unor procese în care au fost cercetați. Conform Ziare.com, Judecarea apelurilor in aceste cazuri este întarziată de redactarea acestor decizii.

„1. Liviu Dragnea

Cel mai cunoscut caz este al președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Liderul PSD chiar a avut o reacție dura la sfârșitul lunii iulie. Politicianul a acuzat ca ar fi auzit zvonuri ca se încearcă găsirea a trei judecători care să-l condamne.

21 iunie 2018: Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni în Dosarul angajărilor fictive. Decizia a fost luata în majoritate: magistratii Geanina Arghir si Constantin Epure au fost pentru condamnare, în timp ce judecatorul Stefan Pistol ar fi vrut achitare.

  1. Călin Popescu Tariceanu

Un alt caz mediatizat este cel al președintelui Senatului, Călin Popescu Tariceanu, judecat pentru mărturie mincinoasa și favorizarea făptuitorului.

22 mai 2018: Călin Popescu Tariceanu a fost achitat de Inalta Curte. Decizia a fost luata de același complet de judecată ca în cazul lui Dragnea, format din judecătorii Stefan Pistol, Constantin Epure, Geanina Arghir. Toți cei trei judecatori au hotărat achitarea.

  1. Darius Vâlcov

8 februarie 2018: Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani si operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate.

Decizia de condamnare a fost luată în unanimitate de toti judecătorii din complet: Silvia Cerbu, Simona Elena Cirnaru și Maricela Cobzariu.

  1. Victor Ponta

10 mai 2018: Fostul premier Victor Ponta si fostul senator Dan Sova au fost achitati in Dosarul Turceni-Rovinari, in care au fost judecati pentru fapte de coruptie, in legatura cu incheierea unor contracte de consultanta.

Sentința a fost data în unanimitate de toți membrii completului, judecătoarele Ioana Ilie, Ioana Bogdan și Lavinia Lefterache”, scrie ziare.com.

Sursa :stiripesurse.ro