Programul Tomata, modificat în ședința de Guvern

0
269

Perioada de valorificare a producției din Programul Tomata și termenul de depunere a documentelor au fost prelungite, Hotărârea de Guvern fiind adoptată în ședința de Guvern de miercuri, 8 iunie.

Astfel, noul termen este 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut inițial.

De asemenea, prin acest act normativ se modifică și termenul pentru  depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producție, acesta urmând a fi data de 30 august inclusiv, față de 30 iunie, cum era stabilit inițial.

„Temperaturile scăzute din primăvară au creat o serie de dificultăți legumicultorilor înscriși în Programul Tomata. Plantele și-au încetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiți să investească mai mult în sistemele de încălzire, în condițiile unor costuri ridicate pentru energia electrică și gazele naturale. În urma dialogului cu fermierii, am luat decizia să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spații protejate, precum și perioada în care aceștia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului”, a declarat ministrul Adrian Ionut Chesnoiu.