Programele „Tomata” și „Usturoiul” au fost aprobate. Câți bani primesc fermierii

0
244

Executivul a aprobat în ședința de miercuri, 2 februarie, Programul „Tomata” și cel pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru acest an, fiind alocat un buget de 225 milioane de lei.

Fermierii care vor respecta toate condițiile impuse în program vor primi o subvenție de 4.000 de euro pentru producțiile de tomate valorificate în perioada 1 martie – 10 iunie și 15 octombrie – 9 decembrie.

Totodată, legumicultorii vor primi 1.000 de euro pentru producția de ardei, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde, valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie.

Pentru Programul de susținere a usturoiului românesc a fost alocat un buget de 22,2 milioane de lei. Astfel, cultivatorii de usturoi vor primi 3.000 euro per cultură la hectar, pentru producția valorificată în perioada 1 iunie – 21 decembrie.

„Prin toate măsurile pe care le luăm la Ministerul Agriculturii susțin producția românească și vreau să le ofer tuturor fermierilor stabilitatea și predictibilitatea de care au nevoie. În Guvern au fost aprobate două programe necesare pentru susținerea legumiculturii, în forma agreată împreună cu fermierii”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.