Doi braconieri, prinşi de jandarmi pe râul Olt

0
318

Jandarmii olteni, în colaborare cu lucrători ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au desfășurat o acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol pe Râul Olt, în acest sfârșit de săptămână. În urma verificărilor, doi bărbați au fost prinși pescuind pe luciul de apă al râului Olt fără a deține autorizație de pescuit.

”În seara zilei de vineri, 04 februarie a.c., în jurul orelor 20:00 jandarmii aflați în misiune cu lucrătorii A.N.P.A. au depistat un bărbat care pescuia pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localității Drăgănești-Olt, folosind o ambarcațiune pneumatică și plase de pescuit comercial tip setcă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 31 ani din comuna Fărcașele, jud. Olt, a pescuit comercial, fără a deține autorizație de pescuit.

În cele 11 plase de pescuit, în lungime totală de 770 m a fost găsită cantitatea de 80 kg de pește din speciile șalău, plătică, știucă, avat și caras ce a fost redată mediului acvatic prin deversare în apa râului Olt.

Tot în dreptul localității Drăgănești-Olt, pe malul stâng al Oltului, în aceeași zi, un alt bărbat, în vârstă de 50 ani, cu domiciliul în comuna Pielești, județul Dolj a fost depistat în timp ce pescuia, fără a deține permis sau autorizație de pescuit pentru uneltele folosite.” se arată într-un comunicat de presă.

Au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârșirii faptelor de natură penală conform art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Bunurile folosite au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.